Project Spinoza Hall Utrecht

Rijksmonument Spinoza Hall, dat in 1910 is gebouwd als kazernegebouw, is sinds 1992 in gebruik door de Universiteit van Utrecht. In 2015 is het rijksmonument grootschalig gerenoveerd tot een functioneel en flexibel onderwijsgebouw. Eén van de eisen die werd gesteld was een open leeromgeving voor de studenten. Voor een optimaal concentratie- en prestatievermogen van zowel student als docent is een goede akoestiek belangrijk. Daarom zochten de architecten (Studio RTM en Maria Haag architectuur) naar goede akoestische oplossingen. Uiteindelijk is gekozen voor hoogstaande oplossingen door gebruik van OWAplan. Het vernieuwde symmetrische gebouw herbergt momenteel een tweetal faculteiten van de Universiteit van Utrecht. Hieronder geven video (met vanaf 1:05 OWAplan) en foto’s een impressie van het project.


Meer informatie over Spinoza