Hoe berekent u de akoestische prestaties?

Heeft u een mooi design voor een plafond voor ogen, maar bent u nog op zoek naar de juiste akoestische oplossing? Dankzij de absorptiewaarde van 0.9 aw slaagt u gegarandeerd met OWAplan. We leggen hieronder uit hoe u de akoestische prestaties van het plafond snel en accuraat berekent.

Om de akoestiek van een ruimte te berekenen wordt vaak gebruik gemaakt van de nagalmtijd als beoordelingsmaat. Dit is de tijdspanne (in seconden) waarin het geluidsniveau in een ruimte, na het uitschakelen van een geluidsbron, tot 60 dB afneemt. Om deze te berekenen wordt de formule hiernaast van W.C. Sabine gebruikt. Daarnaast zijn er tegenwoordig gecompliceerde computerprogramma’s voor het simuleren van akoestische processen.
OWAplan Akoestiek berekenen formule

Ruimteakoestiekcalculator

Om u in de schetsfase ingewikkeld rekenwerk te besparen, biedt OWA een online ruimteakoestiek calculator. De calculator is ontwikkeld door akoestisch specialist Dr. Jörg Hunecke en geeft in enkele eenvoudige stappen een goede indicatie van de akoestiek in een ruimte.

Vul de specificaties van de ruimte in en selecteer welke OWA plafonds u wenst te gebruiken. Let wel: deze tool genereert slechts een indicatie. Wanneer uw opdrachtgever strenge akoestische eisen stelt, raden wij een berekening aan door een expert. U kunt uiteraard altijd hulp inschakelen van een OWAplan specialist.

Bereken OWAplan in Revit

Beluister de akoestische prestaties van uw plafond in real life met de Revit add-on Enscape. Alle OWA producten, waaronder OWAPlan, zijn geïntegreerd in de bibliotheek van Revit. Zo maakt u snel een nauwkeurig 3D model van uw project. Met de add-on Enscape maakt u een realistische tour door uw 3D-model, waarbij u de akoestiek met eigen oren kan beluisteren. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Akoestische berekening nodig?

Komt u met de bovenstaande manieren niet tot een goede akoestische berekening? Geen punt. Wij helpen u graag een juiste berekening te maken. Onze specialisten zijn doordeweeks van 9 tot 5 bereikbaar op +31 20 6825305. U kunt met uw vraag ook terecht bij info@owa.nl

Ga direct naar: